JS Solutions Time Track Application 1.0
Quotes
 • Verbeelding is belangrijker dan kennis


 • Je bent wat je doet


 • Zeg in plaats van ik kan het niet nu eens stel nou dat ik het wl kan?


 • Probeer geen succes te HEBBEN, maar een persoon van waarde te ZIJN


 • Als je weer eens op je b.k gaat, geef dan niet de zwaartekracht de schuld


 • Stop met overleven, ga leven !


 • Jij wilt rijk worden ? Ga eerst eens rijk leven


 • oms betaal je de hoogste pijs voor iets wat niets kost


 • Alles wat je aandacht geeft groeit


 • Fouten maken is niet erg, als het maar nieuwe zijn


 • Je creert je toekomst NU, niet straks


 • Het leven is simpel, niet gemakkelijk


 • Je bent niet perfect, wel compleet


 • Gisteren is geschiedenis, morgen een raadsel, vandaag een geschenk.


 • Je bent diegene die jij zelf ziet


 • Doe de goede dingen en doe ze goed


 • Je hoeft niet beter te worden als je niet ziek bent


 • Je grootste vijand van leren is dat weet ik al


 • Met een vuist kun je geen hand geven, je hart werkt ook zo


 • Verantwoordelijk zijn is niet altijd leuk


 • Geldgebrek is niet erg, armoede is wl een probleem


 • Doe jij wat je kan, of doe jij alleen wat je wilt ?


 • De weg naar ellende is geplaveit met goede intenties


 • Jouw buitenwereld is een reflectie van jouw innerlijke wereld


Wie is Ynco de Jong?

Ynco is de initiatiefnemer van PIF trainingen. Ynco is 46 jaar oud en sinds 20 jaar coach en trainer. Hij volgde diverse coachings-opleidingen en studeerde zelfs even psychologie. Ynco leert het liefst aan de “universiteit van het Leven”. Vanaf zijn kleutertijd, toen hij begon te praten, begon hij zichzelf en anderen vragen te stellen. Tot op de dag van vandaag neemt hij weinig als waarheid aan. Dat maakt dat hij geen doorsnee-man is. Hij is bijzonder. Hij weet tijdens trainingen en coaching als geen ander steeds met liefde grappig, scherp en confronterend uit de hoek te komen. Hij blijft zichzelf, en ook anderen voortdurend< vragen stellen.

Ynco zag de film Pay It Forward wel 10 keer en het idee uit deze film bleef steeds in zijn gedachtes terugkomen. In zijn dagelijks leven heeft hij al heel veel “gegeven” zoals velen om hem heen zullen beamen en hij vraagt er zelden iets voor terug. Toch wilde hij meer doen en meer mensen bereiken. Ynco wil de wereld een beetje beter maken.
Is hij een idealist? Ja!
Is hij daarmee niet realistisch? Ynco denkt dat het wel degelijk realistisch is.

Ynco wil “ zijn brood verdienen” en tegelijkertijd de wereld een klein beetje beter
maken. (heel veel beter mag ook hoor….)

Wil je meedoen? Boek dan een PIF training!

Wat zeggen anderen over Ynco?

Ynco is............

Wanneer je besluit om een training of workshop bij Ynco te volgen dan ontmoet je een mensen mens. Iemand die zijn aandacht op jou en het hier en nu richt. Empathie gecombineerd met een toolbox aan vakkennis zorgen voor bijzondere leermomenten. Zonder zijn wil op te leggen krijg je inzichten, vaardigheden die bij je passen en waar je de volgende dag mee aan de slag kunt. Deze ont-moeting is een beleving die menig deelnemer zich gaat herinneren, ook jij, als je hebt deelgenomen aan een bijeenkomst bij Ynco. Groeien vanuit je kracht met als katalysator aandacht en vertrouwen brengt dat je authentiek kunt worden wie je bent. Kortom maak kennis en beleef, je zult geen spijt krijgen van deze stap om samen met Ynco aan je toekomst te werken.

Jurjen van Aken
Manager Vesting Finance Academy.
www.vestingfinance.nl

Ynco de Jong

Hoe uitdagend kan het zijn om iets over jezelf te schrijven? Hoe objectief ben je dan over jezelf? Beschik je over voldoende zelfkritisch vermogen in je relaas? Ben je niet te bescheiden hoe on-Nederlands dat vaak ook is?
Dat waren de vragen die Ynco zichzelf heeft gesteld op het moment dat hij op het punt stond zijn eigen verhaal te schrijven om mensen op voorhand kennis te laten maken met hem. Om toch zoveel mogelijk objectiviteit aan de dag te brengen heeft hij mij gevraagd om iets over hem, Ynco, te schrijven. “Ok, dat wil ik wel doen” was mijn reactie. Ik realiseer me dat mijn mening over Ynco gekleurd is. Ik ken hem immers, heb hem meermalen mogen ervaren. Toch ben ik van mening dat ik wel een beeld voor u als lezer kan scheppen terwijl ook de gedachte heersend is dat Ynco met geen pen te beschrijven is. Dan toch maar een poging gedaan.

Ynco heb ik ongeveer 6 jaar geleden leren kennen in een zakelijke hoedanigheid. Op dat moment was ik werkzaam voor een organisatie die teams van verkopers ten behoeve van grote opdrachtgevers oprichtte en activeerde. Ynco is toen aangetrokken om een team van jonge verkopers te trainen. Nee, geen vaardigheidstraining maar een attitudetraining. Een training die een beroep deed op het bewustzijn van de verkopers waarbij het ultieme doel was om korte metten te maken met de niet relevante individuele redenen waarom die verkopers niet harder en beter ‘liepen’, verkochtten, werkten dan op dat moment werd gedaan. De verzamelnaam die Ynco hiervoor bezigde was alleszeggend: Bullshit! En neem van mij aan dat onze maatschappij aan elkaar hangt van bullshit, wenselijk gedrag, wenselijk gebazel, te plastic voor woorden.

Niet vreemd om te horen dat die training dan ook ‘No Bullshit’ heet. Bekt lekker en geeft direct aan waar het over gaat. U mag me geloven dat ik op dat moment toch mijn bedenkingen had, temeer omdat het een voor mij op dat moment onbekende trainingsvorm was. Sceptisch? Jazeker! Tja, dan toch een opend mind aanmeten en wegblijven van ‘onbekend maakt onbemind’ en het c.q. hem een kans geven. Het bleek een goede keuze te zijn.

En dan gebeurt het, je maakt nader kennis met iemand die authentiek, echt blijkt te zijn, en van nature in een zogenaamde ‘geefmodus’ verkeert. Dat soort mensen dragen toch oranje gewaden en zijn bewapend met een tamboerijn?! Lekker kortzichtig was ik op dat moment. En toch waait de realiteit naar binnen. Immers, we maken met zijn allen onderdeel uit van een maatschappij die m.i. voor een groot deel ingericht is op het verlangen van prestaties, waar vergaren, krijgen en nemen normaal, zakelijk gewenst, menselijk en aan de orde van de dag zijn. Dan kan het verwarrend zijn, en kort erna verfrissend, om iemand te leren kennen die als persoon met zijn hele zijn hier haaks op staat. Niet omdat dat van hem verlangd wordt, niet omdat het modieus of trendy is maar ‘slechts’ omdat Ynco zichzelf is. Laten we eerlijk zijn, wie van ons is er heden ten dage nog echt, vervallen we met ons allen niet met regelmaat in een rol die van ons verwacht wordt? Of nog erger, waarvan wij denken dat die verwacht wordt? Kijk maar eens in de spiegel en sta jezelf toe om te schrikken.

Terug naar die groep verkopers. Ynco ging met de verkopers aan de slag en slaagde erin de groep in positieve zin op scherp te zetten en hun werkwijze dicht bij hun zelf te houden. Het gevolg? U raad het al. Een significant beter functionerende groep, meer authentiek, meer eigen. Dat de verkoopresultaten toenamen was een logisch gevolg. En alles op basis van geven, het geven van inzichten, het geven van stimulans, aanmoediging. Mooi om mee te maken. Dat was mijn eerste ervaring met Ynco. In de jaren erna hielden we contact, hebben we meer zaken gedaan en onbewust hield ook ik te kust en te keur en ongevraagd mijn zakelijke en naderhand ook mijn persoonlijke vraagstukken tegen hem aan. Ook nu weer, zonder enige verwachte tegenprestatie en met het grootste plezier gaf Ynco feedback, advies, een luisterend oor. Ik voelde me dan met regelmaat best bezwaard. Vergelijk het maar eens met iemand die jou met regelmaat een cadeautje geeft en er niets voor terug wilt. Mits je een normale opvoeding hebt genoten kan dat voor enige kortsluiting tussen je oren zorgen. Pay It Forward; een nieuwe naam van de training van Ynco gebaseerd op iets wat voor hem natuurlijk is en dicht bij hem staat, geven. Beter gezegd, een beleving en bewustwording die Ynco je biedt, voortkomend uit zijn eigen authenticiteit die net zo oud is als hij zelf. En ‘what’s in it for Ynco’ hoor ik je vragen. Welnu, de respons van mensen die in aanraking komen met Ynco’s wezen, zijn gedachtegoed, daarmee aan de slag gaan en gaan voor die positieve ‘change’. Die mensen die de weegschaal van nemen naar geven laten overslaan op basis van Ynco’s input zijn de ‘cadeautjes’ waar Ynco het voor doet. Dat is wat hij ontvangt door enkel te geven.

Rob de Weerd
Commercieel Directeur
Wiertz Personeeldiensten
www.wiertz.com

Ynco de Jong is...

‘Ik heb Ynco de afgelopen 15 jaar leren kennen als een uiterst energieke trainer en coach. Voor uiteenlopende opdrachtgevers en doelgroepen met uiteenlopende onderwerpen; Ynco heeft zonder uitzondering van iedere training een groot succes gemaakt. Opdrachtgevers en deelnemers waren altijd zeer tevreden over de wijze waarop hij, samen met de groep, de gewenste einddoelen van een training wist te bereiken. Soms waren hiervoor zeer creatieve werkmethodieken nodig, maar Ynco was altijd in staat deze, soms voor hem ook nieuwe, methodieken te vinden en succesvol te gebruiken. De nieuwe setting van PIFTRAINING lijkt Ynco op het lijf geschreven. Ik wens hem hierbij alle succes!’

Endurance
Rob versteeg (directeur)